Waar worden vrouwen gelukkig van? Winkelen? Nieuwe schoenen? Een mooi uiterlijk, slank figuur en gladde huid?

Waar worden vrouwen gelukkig van? Winkelen? Nieuwe schoenen? Een mooi uiterlijk, slank figuur en gladde huid?

Een knappe man aan de arm en een mooi huis? Of is dit vooral wat we in films en op tv te zien krijgen en gaat geluk van de vrouw veel verder dan dat? Ik weet het wel zeker, want ik ben er zelf eentje. Maar waar word ik dan echt gelukkig van?

Een goede vraag die ik niet in één enkele zin zou kunnen beantwoorden. Ik weet namelijk een heleboel dingen op te noemen die mij gelukkig maken. Liefde van familie, partner en vriendinnen, een leuke baan, goede gezondheid, de natuur, lekker eten en gezellige momenten. Vrouwen van over de hele wereld zijn het meest bezig met werk. Toch is hun baan niet wat het grote geluk in hun leven brengt. Uit een onderzoek van Elle dat zij deden onder 24.000 vrouwen wereldwijd komt dat vrouwen vooral gelukkig worden van vrienden, familie en liefde.

Dat vrouwen vandaag de dag veel tijd besteden aan hun carrière, betekent niet dat ze daar hun geluk vinden. Sommige vrouwen zijn wel op zoek naar hun geluk in hun werk, maar ze zouden het eigenlijk moeten zoeken in relaties met vrienden en familie om zich heen, als we dit onderzoek moeten geloven.

Zo'n 70% van de vrouwen durft zichzelf een gelukkig mens te noemen. Dat vond ik eigenlijk wel mooi om te lezen. Vooral jonge vrouwen hebben een positieve kijk op hun toekomst. Er is een deel van 25%, dat vooral uit Griekenland, Turkije en het Midden-Oosten komt, dat het gevoel heeft dat geluk niet voor haar is bestemd. 

Bijna de helft van de vrouwen zegt dat hun carrière de op nummer één staat. Ze piekeren er meer over dan over hun uiterlijk of liefdesleven. Geluk halen we echter vooral uit de mensen om wie we geven. Zo staat familie met 32%, ons sociale leven met 29% en liefde met 21% bovenaan de lijst als het gaat om dingen die ons gelukkig maken.

Vrouwen vinden hun carrière erg belangrijk, maar halen daar duidelijk niet al hun geluk uit. Vrouwen die een gezin hebben vinden de combinatie van werk en gezin haalbaar. Enkel 16% van de vrouwen ziet dit niet zitten en laat carrière schieten voor hun gezin. De meeste vinden het haalbaar, maar zien het wel als uitdaging. 

Volgens Elle is de druk om een goede carrière van de grond te krijgen erg groot bij vrouwen. Toch kunnen de meeste vrouwen niet alleen daarvan gelukkig worden. In het onderzoekje komt heel duidelijk terug dat vrouwen weldegelijk die liefde, familie en vrienden nodig hebben om gelukkig te zijn.

Ikzelf vind gelukkig zijn iets dat komt en gaat. Over het algemeen gezien durf ik te zeggen dat ik momenteel heel gelukkig ben in mijn leven. Dit heeft voor mij vooral te maken met de combinatie van werk, liefde, vrienden en familie en ook gezondheid speelt daarbij een rol.

Artikelbron

Partners: GGZweb