Waarom fietsten zo aangeraden is

Waarom fietsten zo aangeraden is

Kijk maar alleen op de straten en je ziet onmiddellijk hoe populair fietsen is. Waarom is deze sport zo populair?

Interesse voor gezonde levensstijl is bij steeds meer mensen te merken. Misschien om die reden zo veel mensen, zoveel jong als oud, beslissen om de autosleutels te laten liggen en op de fiets stappen?

Fietsen heeft vele voordelen, bv. praktische voordelen maar is ook goed voor de gezondheid. De praktische voordelen zijn het snel en makkelijk verplaatsen door de stad. Het is van betekenis in het bijzonder in grote steden met lange files, die niet allen in de spitsuren ontstaan. Fietsers op speciaal voorbereidde fietspaden zijn volledig vrij om onbelemmerd te bewegen.

De meest belangrijke voordelen van recreatief fietsen hebben maar betrekking op de gezondheid. Het is een uitstekende manier van verbranden van calorieën wat een beslissend reden voor personen die willen afslanken kan zijn. Tijdens ong. 1 uur fietsen verbranden wij ong. 400-600 kcal. En het eist echt niet te veel inspanning, het is voldoende als wij rustig, in een middelbare tempo fietsen. Fietsen is ook voordelig voor onze binnenorganen, in het bijzonder longen, hart en bloedstelsel. Indien iemand met hartkloppingen, hoge bloeddruk, spataders problemen had, kan het regelmatig fietsen tot verminderen van deze aandoeningen bijdragen. Andere essentieel voordelen van fietsen zijn verbeterde zuurstoftoevoer, verbetering van hersenenwerk en van het algemene welzijn. Fiets kan een uitstekende middel voor slechte gemoedsgesteldheid en depressie zijn.

Mooie figuur met gespierde dijen, billen en onderbenen, versterking van het ademhalingssysteem en bloedsomloopsysteem, verbetering van weerstand, lichamelijke conditie, betere gezondheid – dit alles dankzij fietsen. Wie houdt er niet van?  

Partners: GGZweb