Op welke manier Uw weerstand te verbeteren?

Op welke manier Uw weerstand te verbeteren?

Dagelijkse stress, snel levenstempo, zittend werk. Alle deze factoren op een aanzienlijke manier verlagen de weerstand van ons organisme. Wat kunt u doen om de weerstand te verbeteren?

Bent u vaak verkouden? Komen er steeds dezelfde ziektes terug? Raakt u moe zelfs bij de trap oplopen en heeft U slaapproblemen? Het staat dan als een paal boven het water dat Uw weerstand verlaagd is. Eronder vindt u onze adviezen om Uw gezondheid te verbeteren.

 

1. Slaap en nog meer slaap

Om goed te fungeren eist het organisme van een volwassene persoon optimaal 7-8 uren van slaap per eetmaal. Als wij minder tijd voor de nachtrust en ontspanning besteden, beïnvloedt het op een slechte manier onze weerstand. Vermoeid en nerveus organisme wordt meer kwetsbaar voor allerlei infecties en wij worden steeds ziek.

2. Beweeg

Onze weerstand stijgt indien wij over de dagelijkse dosis van lichamelijke activiteiten niet vergeten. Elke dag dienen wij ten minste één lange en energieke wandeling te maken en ten minste drie keer per week aan een reguliere training deel te nemen. Om dit te verwezenlijken is het aangeraden om aan fitness deel te nemen of hardlopen. Een goed idee vormt ook de aankoop van middelen om thuis te oefenen (bv. een stationair fiets) en systematisch gebruik ervan.

3. Lever antioxidanten aan Uzelf toe

De weerstand kan met antioxidanten verbeterd worden die tegen aanvallen van vrije radicalen ons organisme beschermen die voor allerlei ziektes en infecties kunnen zorgen. Om gebruik van deze voordelige werking van antioxidanten te maken, breid Uw dieet met meer fruit en groenten uit. Een goede manier om dit te doen bestaat bv. uit het eten van een appel tenminste voor één maaltijd tijdens de dag.

4. Wees gerust

Om het herstellen en verhogen van de weerstand van het organisme te ondersteunen, is het aangeraden om elke dag een poosje van rust en waardevolle ontspanning te nemen. In plaats van tv kijken of facebooken, lees een interessant boek of praat met een vertrouwde persoon. Het is ook aangereden om een ontspannende bad te nemen of een huis-spa te voorbereiden.  

Partners: GGZweb