Behandeling van zwakke en snel brekende nagels

Behandeling van zwakke en snel brekende nagels

Mooie nagels zijn het visitekaartje van elke vrouw. Wij willen dat ze gezond en mooi zijn, maar helaas gaan ze heel vaak splijten, scheuren en breken. Wij proberen ze dan achter een mooie nagellak te verbergen. Maar er zijn betere manieren om zich niet voor je nagels te moeten schamen.

Gezonde dieet - gezonde nagels

Er zijn verschillende oorzaken van problemen met ongezond uiterlijk van de nagels. Soms is het een ziekte en soms vaak en langdurig contact met detergenten, bijvoorbeeld op het werk. De meeste problemen met nagels hebben echter met onze dieet te maken. Je moet ervoor zorgen dat je lichaam voldoende vitamines en mineralen krijgt. Je dagelijkse dieet heeft niet alleen een grote impact op de toestand van je nagels, maar ook op het uiterlijk van je haar en huid, niet te spreken over je gezondheid.

De slechte toestand van je nagels kan op gebreken aan magnesium, ijzer, silicium, zink, zwavel of de volgende vitamines wijzen: A, B en E. Je vindt ze in groene bladgroenten, noten, eieren, hoogwaardige oliën, kiemgroente, zaden, zeevruchten, vissen, kaas of lever. Bij groente kies je voor: salade, spinazie, selderij, broccoli, wortels, spruitjes, paprika en peulen. Je moet ook aardappelen, avocado en bananen eten.

Hulp door middel van cosmetica

Pas nadat je je dagelijks menu gewijzigd hebt, heeft het zin om andere middelen in te zetten, zoals cosmetica en verzorgende behandelingen. Ook hier is het goed om de natuur te vertrouwen. Een perfecte behandeling voor beschadigde nagels en droge handen is een oliebad. Je warmt een kleine hoeveelheid olijfolie zachtjes op en vervolgens je handen erin houden en de olie laten inwerken. Je kunt ook ook je nagels met ricinusolie en vitamine E uit capsules inwrijven. Deze behandeling voer je thuis uit. Neem buitenshuis altijd een handcrème mee.

Totdat je nagels weer helemaal gezond eruit zullen zien, moet je het gebruik van nagellak en remover minimaliseren. Je moet altijd erop lette dat de producten die je voor je nagels gebruikt geen tolueen en formaldehyde bevatten. Bij huishoudelijke werkzaamheden is het aan te raden beschermende handschoenen te dragen.

Partners: GGZweb