Wat zijn deze dieetsupplementen en waarvoor zorgen ze?

Wat zijn deze dieetsupplementen en waarvoor zorgen ze?

Overgewicht en obesitas vormen zeer vaak voorkomende verschijnselen en in meerdere gevallen zijn ze ook gevaarlijk voor de gezondheid en zelfs het leven. Verschillende dieetsupplementen worden dus enorm populair, ze versnellen onder meer het verbranden van vetten waardoor het afslankeffect ontstaat.

Supplementen zijn middelen bestemd om op te eten en die de dagelijkse dieet met vitamines, mineralen en andere stoffen uitbreiden, bv. die het afvallen bevorderen. Tot deze laatste behoren ook middelen die het eetlust afremmen en die de maag opvullen waardoor een vol gevoel ontstaat, de zgn. vetverbranders die de metabolische processen versnellen, zuiverend effect – met een verhoogde productie van urine en ontlasting en die een opgezette buik verhelpen.

Dieetsupplementen, naast vitamines en mineralen, bevatten ook bioactieve stoffen, die voor het fungeren van het organisme voordelig zijn, tenzij ze juist gebruikt worden. Als het gaat over middelen die het afvallen bevorderen, bevatten ze meestal één of meer van hoofd- en bekende ingrediënten. Tot deze ingrediënten behoort het extract van groene thee, die catechinen bevat die het afbrak van vetten in het maag-darm stelsel sterk beperken. De eetlust wordt ook sterk door voedingsvezels vermindert, waardoor de glucose en vetzuren trager en minder worden opgenomen. In de laatste tijd is ook de chlorogeenzuur zeer populair, het komt in grote hoeveelheden in groene, ongebrande koffie voor. Het activeert de metabolische processen, waardoor de opname van suikers en vetten door het organisme beperkt wordt en daarnaast wordt het insulineniveau geregeld, wat voor personen met suikerziekte van belang is.    

Partners: GGZweb