Bloedgroepdieet

Bloedgroepdieet

Uit talloze recepten voor slanke figuur en goede lichamelijke conditie wordt door vele voedingsdeskundigen met enthousiasme het bloedgroepdieet gepromoveerd. Het is een manier om gezond, lang en vitaal te leven dankzij evenwicht tussen de aangeboren voorkeuren en levensstijl.

De basis van dit dieet vormt de verdeling naar 4 hoofdbloedgroepen, namelijk 0, A, B, AB. De auteurs van deze theorie zijn van mening dat in onze bloedgroep gecodeerd zit wat het beste manier van voeding van een persoon is waardoor gezondheid en langdurig leven maar ook slanke figuur zonder de noodzaak van afslanken gegarandeerd worden. Maar omdat de doeltreffendheid noch redelijkheid van deze methode nooit officieel door wetenschap wordt bewezen, is het aangeraden om eerst een arts- of voedingsdeskundigeadvies te nemen zodat het afgeven van sommige voedingsproducten geen negatieve gevolgen op onze gezondheid geef.

Bloedgroep 0 is de oudste en het meest oorspronkelijk, wordt ook een dieet van de jager genoemd. De basis van zulk eetpatroon vormt dierlijke eiwit dus allerlei vlees, vis en zeevruchten. De jagers hebben een slechte tolerantie van melk en melkproducten alsook meelproducten en in het algemeen graanproducten. De personen van met A groep zijn landbouwers, anders herders welke hun dieet meestal uitsluitend op plantaardige producten baseren. Vlees wordt bijna niet gegeten, soms maar alleen sommige soorten vis. Groep B zijn nomaden welke van hun voorouders de vaardigheid om zoveel vlees- als dierlijke producten goed te verteren hebben geërfd. Dieet van deze groep is eveneens het meest gebalanceerd. Groep AB, de jongste groep wordt ook Enigma genoemd, vormt een samenvoeging van genetische eigenschappen van de groepen A en B waardoor niet makkelijk om te karakteriseren is. Het is maar duidelijk dat ondanks mensen uit deze groep het vlees kunnen eten, verteren ze het niet zo goed, dus het wordt aangeraden om vlees te beperken.   

Partners: GGZweb