4 hoogcalorische producten die aangeraden om te eten zijn

4 hoogcalorische producten die aangeraden om te eten zijn

Sommige groepen producten ondanks hoge caloriewaarde zijn zelfs voor personen die willen afvallen aangeraden. Ze bevatten vetten die een wonderlijke invloed op onze gezondheid en uiterlijk hebben.

1. Vette vissen

Sinds lang geleden wordt aan de bevolking herinnerd om vaak vis te eten. Een vis 'beïnvloedt alles' volgens de leus van een populaire campagne. Hoe meer vet des te beter. Hun waardering is verbonden niet alleen met de smaak maar vooral hoge hoeveelheid goeddoende omega 3 vetzuren. Deze zuren spelen een rol bij de preventie van bloedstelselziektes en daarnaast helpen ze om de immuniteit te verbeteren en bij de genezing van ontstekingen. Vette vissen zoals makreel, zalm, paling, haring, forel of sprot bevatten eveneens grote hoeveelheden van vitamines A, D en E.

2. Olijvenolie en koolzaadolie

Deze twee producten zijn de meest gezonde vetten om te braden. Ze zijn eveneens aangeraden om koud te worden gegeten, bv. in salades en hapjes. Ze worden ook breed in cosmetica gebruikt. Olijvenolie is vol van vitamine E, die voor onze schone en gezonde huid verantwoordelijk is. Om deze reden wordt het ook vaak in onze thuis spa gebruikt. Op dezelfde manier kunnen wij koolzaadolie gebruiken, maar deze is toch het meest in de keuken onmisbaar. Deze olie kenmerkt zich met uiterst voordelige verhouding tussen verzadigde en onverzadigde vetten.

3. Noten

Walnoten, hazelnoten, pinda's, pijnboompitten, amandelen, pistachenoten, macadamianoten of cashewnoten – alle hebben ze een positieve invloed op de werking van bloedomloopstelsel en zijn rijk aan vitamine E en vitamines uit de groep B. Deze noten zijn eveneens rijk aan onverzadigde vetzuren en daarnaast bevatten ze grote hoeveelheden van magnesium, fosfor, ijzer en zink. Ze zijn een waardevolle bron van voedingsvezels, eiwit en foliumzuur.

4. Avocado

Iets voor amateurs van vruchten. Deze exotische lekkernij is echt calorierijk maar tegelijkertijd bijzonder gezond. Net zoals al genoemde producten bevat avocado goede vetzuren, foliumzuur alsook grote hoeveelheid van kalium en luteine – stof die zeer aangeraden voor personen met slecht zicht is. 

Partners: GGZweb